Medisim Plus

Despre noi

Medisim Plus este un laborator de analize medicale, o companie preocupată în permanenţă de îmbunătăţirea calităţii serviciilor oferite. Activează pe piaţa de profil din judeţul Vâlcea din anul 2007. În cadrul unităţii lucrează o echipă de profesionişti, cu aparatură de înaltă performanţă, ceea ce certifică şi calitatea analizelor executate. Pentru a afla mai multe detalii despre ce presupune un business din domeniul serviciilor medicale de laborator, stăm de vorbă cu Viezuianu Alexandra Romina, managerul Medisim Plus.

MEDISIMplus aduce un plus domeniului serviciilor medicale

Ce este Medisim Plus?

Aşa cum arată şi denumirea, Medisim Plus este o firmă care oferă servicii medicale de laborator şi de medicina muncii. Departamentul de bază este medicina de laborator, domeniu în care suntem continuu preocupaţi de dezvoltarea serviciilor de sănătate din judeţul nostru. În denumirea firmei am adăugat şi terminaţia “Plus”, pentru că această unitate aduce un plus de calitate şi o gamă diversificată de analize medicale. De aceea, vrem, de fiecare dată, să venim cu ceva în plus, astfel încât să ne respectăm angajamentul luat în faţa noastră şi a clienţilor noştri.

Analize de genetică

Ne vorbiţi de “plus”. Spuneţi-ne, vă rog, cu ce vine în plus pe piaţa de profil unitatea dumneavoastră?

Continuu suntem preocupaţi de lărgirea gamei de analize şi, astfel, pe lângă serviciile de bază pe care le oferim şi pe care încercăm să le facem cu responsabilitate, de fiecare dată, dorim să venim cu ceva nou. În acest sens, dezvoltăm relaţii de colaborare şi cu alte laboratoare din ţară şi străinătate. În susţinerea afirmaţiilor mele, vă pot informa că, începând de luna viitoare, vom derula un contract cu laboratorul Genetic Lab din Bucureşti, astfel încât, prin intermediul nostru, populaţia din judeţul Vâlcea să poată beneficia de analize de genetică, analize ceva mai speciale, la preţuri competitive şi de o calitate ireproşabilă. Vom putea face, de exemplu, teste de paternitate, analize de citogenetică şi biologie moleculară şi alte analize specifice. În acest mod, pacienţii vâlceni nu vor mai fi nevoiţi să meargă până în Capitală pentru acest gen de analize de genetică.

Gamă diversificată de analize

În afara acestui contract de colaborare de servicii pe care urmează să le implementaţi pe piaţa medicală vâlceană începând cu luna noiembrie, intenţionaţi lărgirea gamei de analize?

Avem o preocupare continuă pentru dezvoltarea gamei de analize, cu precădere a analizelor pe care o să le lucrăm în cadrul laboratorului nostru. Vom introduce teste de Papanicolau, spermograme şi alte analize specifice.

Cu ce se diferenţiază Medisim Plus de alte laboratoare de profil din Vâlcea?

Probabil, cu pasiunea cu care lucrăm. Mă bucur că am găsit în Rm. Vâlcea oameni deosebiţi, oameni pregătiţi şi dornici să-şi facă treaba foarte bine. Sunt convins că şi în celelalte laboratoare sunt profesionişti, dar cred că pasiunea pe care o avem în ceea ce facem poate să facă diferenţa.

Aparatură de înaltă performanţă

Să abordăm subiectul şi din punct de vedere economic. Vorbiţi-ne despre resursa umană şi despre investiţiile pe care le-aţi făcut de-a lungul timpului în cadrul laboratorului.

Încă din 2007, atunci când am încheiat pentru prima data contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate Vâlcea şi cu Casa AOPSNAJ, laboratorul este în continuă creştere. Noi credem cu tărie că puterea noastră stă în angajaţii noştri, de aceea am mixat experienţa cu dinamismul, înţelepciunea cu energia, fermitatea şi colaborarea, rezultând o echipă echilibrată şi stabilă. O echipă bună trebuie să fie susţinută şi de dotări pe măsură. An de an, încercăm să dezvoltăm laboratorul, profitul îl reinvestim în retehnologizare, de aceea avem aparatură modernă, care asigură calitatea analizelor medicale cu un consum optim.

Ați punctat că sunteţi preocupaţi de calitate. Sunteţi acreditaţi pentru standarde de calitate?

Da, suntem acreditaţi pentru standardul de calitate ISO 15189 şi găsim benefică acreditarea. Pentru siguranţa rezultatelor avem tot felul de controale, interne şi externe. Control intern zilnic, însoţite de calibrări. Pe lângă controlul intern, firma noastră are contractat şi control extern. Astfel, un organism neutru certifică faptul că rezultatele laboratorului sunt corecte.

Niciun caz de malpraxis

De când funcţionaţi, v-aţi lovit vreodată de vreun caz de malpraxis?

Malpraxisul este o temă interesantă şi probabil prea puţin tratată în România. Nu am întâmpinat astfel de probleme. Pe de-o parte o spun cu bucurie, asta ar putea însemna că lucrăm conform standardelor. Dar suntem conştienţi în fiecare moment de responsabilitatea mare pe care o avem faţă de actul medical pe care îl întreprindem.